S roštilja, tave, juneći, punjeni sirom, sarajevski, travnički, banjalučki, šiš-ćevap… Ma u kojem god obliku, veličini i iz kojeg god dijela dolazili, samo da su dobro pripremljeni i umotani u ukusnu lepinju ili, još bolje, u vrući somun u kojem se topi kajmak i lijeno proteže luk.
Nakon tuluma sa sendvičima, odlučili smo današnji dan posvetiti juhama. Ipak je zima uzela maha, a juha je, bila ona rjeđa ili gušća, uz deku, čaj, partnera ili partnericu idealna saveznica u borbi protiv hladnoće.
One su brižne, pune ljubavi i razumijevanja, sveznalice, znatiželjne, mudre, u njih je sve dozvoljeno, svaka želja ispunjena i sve oprošteno. Nisu Marvelove, ali jesu naše superjunakinje. One su naše bake!
Nisi pri lovi, sa slobodnim vremenom si na vi i ne možeš si u ovom trenutku priuštiti odlazak u inozemstvo? I to je ok. Jer Split ima svoj boutique street food: Sexy Cow.
Zašto sendvič ne bi imao svoj dan? E, pa mi smo odlučili ovom neopisivo sočnom zalogaju posvetiti cijeli jedan dan.
Finalist MasterChefa Ante Martić piše za dobartek.hr: Ovog puta donosi vam sve detalje o pripremi sushija!
Rižot je u Italiji jelo velike tradicije i prestiža, a često se vještina kuhara nalazi na kušnji i strogoj ocjeni kušača baš kada priprema ovo skromno jelo od riže, kapule i temeljca.
Ima li išta bolje od domaćeg pudinga? Začas gotovo. Prejednostavno za pripremu. Može se praviti od čega god hoćete. Unatoč svemu tome, većini će ljudi prva asocijacija na riječ puding biti kesice s praškovima od umjetnih sastojaka. Od danas, nadamo se, ne i vama.
Pročitajte za početak o preukusnoj i prezdravoj salati od lososa
Trošite li u kuhinji više nego što biste trebali?